Deventer ziekenhuis behoort bij de beste ziekenhuizen

Deventer ziekenhuis behoort bij de beste ziekenhuizen

Deventer Ziekenhuis bij de besten


van een onzer verslaggevers, de Stentor

15 OKTOBER 2005 – DEVENTER –
Het Deventer Ziekenhuis behoort bij de kwalitatief beste ziekenhuizen van Nederland. Dit blijkt uit een onderzoek over 2004 van strategisch adviesbureau Roland Berger in Amsterdam, dat de ziekenhuizen beoordeelde op de medische kwaliteit, financiën en bedrijfsvoering.
Volgens het gisteren gepresenteerde onderzoek zijn over het geheel genomen ziekenhuizen in het midden en noordoosten van het land beter dan die elders, maar daarvoor is geen verklaring gevonden. Er is, buiten de top 3, waar het Deventer Ziekenhuis niet onder valt, verder geen ranglijst gemaakt. De ziekenhuizen zijn in plaats daarvan in vier groepen gedeeld, van goed tot slecht. In het algemeen klassement, waarin de drie beoordelingscriteria zijn meegenomen, eindigt Deventer in de beste categorie. Dat komt met name door het eindoordeel over de medische kwaliteit waarbij Deventer in de beste categorie is geëindigd. Bij de beoordeling op gebied van financiën en bedrijfsvoering is het ziekenhuis ingedeeld in de op een na beste categorie.

Rob van Putten van het Deventer Ziekenhuis neemt de uitslag voor kennisgeving aan. ‘Er zijn steeds meer onderzoeken en altijd is er wel ergens iets op af te dingen. Maar dat neemt niet weg dat het je streelt als je in de beste categorie bent ingedeeld.’

Uit het onderzoek blijkt verder dat goed geleide, efficiënte ziekenhuizen de beste zorg leveren. Daarbij zijn kleine ziekenhuizen vaak beter dan grote. Het adviesbureau roept het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal uit tot het beste algemene ziekenhuis van Nederland op medisch gebied. Als ook de financiën en efficiency meetellen, is volgens Berger Nij Smellinge in Drachten het beste, gevolgd door St. Jansdal in Harderwijk en het Franciscus.

error: Niets van deze website mag worden gekopieerd
Scroll naar boven