Deventer ziekenhuis behoort tot de top 5

Deventer ziekenhuis behoort tot de top 5

Deventer Ziekenhuis bij beste vijf
De Stentor
dinsdag 09 december 2008 | 15:28 |


DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis presteert volgens onderzoeksbureau Rolald Berger bij de beste vijf van het land. Uit de ranglijsten die het bureau elk jaar maakt, blijkt dat vijf ziekenhuizen de afgelopen vier jaar consequent beter scoren dan overige ziekenhuizen.
Deze ziekenhuizen weten naast een goede financiële positie ook de productie sterker te vergroten en de mensen efficiënter in te zetten. Het Nij Smellinghe ziekenhuis in Drachten voert de lijst aan. Ook het topklinische Deventer Ziekenhuis komt goed uit de bus.

De succesformule van beide ziekenhuizen is volgens het onderzoek dat ze zeer direct meetbare doelen stellen en verantwoordelijkheid geven aan medewerkers. Daarnaast staat patiëntgericht werken centraal in de organisatie en haar structuur.

In het rapport schrijft het bureau dat het bewonderenswaardig is, dat deze ziekenhuizen in roerige tijden waarin veel verandert, constant goede prestaties weten te leveren. Volgens Berg zijn de ziekenhuizen een voorbeeld voor overige partijen in de ziekenhuis sector. De vijf ziekenhuizen hebben een fors betere financiële positie en scoren ook beter op kwaliteit als het gaat om het bieden van ziekenhuiszorg.

Woordvoerder Rob van Putten van het Deventer Ziekenhuis is verheugd. ,"Daaruit blijkt dat je misschien wel het beste kan presteren als je een middelgroot ziekenhuis bent. De mensen kennen elkaar, de lijnen zijn kort. We doen het goed en daar zijn we best trots op".

dz-logo-2
error: Niets van deze website mag worden gekopieerd
Scroll naar boven