Laserchirurgie in Deventer ziekenhuis

Laserchirurgie in Deventer ziekenhuis

Laseren ogen via Deventer Ziekenhuis


De Stentor
23 FEBRUARI 2006 – DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis gaat beginnen met het laseren van ogen. De intake en controles zijn in Deventer, de behandeling zelf in het Excimer Laser Centrum in Nijmegen.

De behandelingen worden uitgevoerd door mevrouw dr. J.A.W. Metzelaar-Blok, die als oogarts in het Deventer Ziekenhuis werkt.
Volgens het Deventer Ziekenhuis is het een groot voordeel dat de voor- en nazorg door de eigen oogarts plaats heeft in Deventer. Patiënten hoeven dus voor controle niet naar Nijmegen. Bij eventuele complicaties kan ook een beroep worden gedaan op het ziekenhuis.
Het centrum in Nijmegen is gelieerd aan het academisch ziekenhuis.

Het Deventer Ziekenhuis gaat tot het ooglaseren over nu duidelijk is dat het Duitse Provisus geen vestiging in Deventer zal openen. Eerder had deze kliniek het oog laten vallen op het nieuwe kantoorpand aan de Mr. de Boerlaan, tegenover de Sociale Verzekerings Bank. Vervolgens bleek Provisus wel oren te hebben naar samenwerking met de commerciële tak van het Deventer Ziekenhuis, maar dat werd nooit concreet.

Onlangs besloot het Deventer Ziekenhuis te stoppen met de commerciële tak. Intussen had Provisus de plannen om naar Deventer te komen al ‘geminimaliseerd’.

Wachttijden
Het ziekenhuis heeft de laatste jaren de nodige efficiencymaatregelen getroffen, waardoor de wachttijden op de OK en de polikliniek drastisch gedaald zijn. Per jaar worden er in het Deventer Ziekenhuis meer dan tweeduizend staaroperaties uitgevoerd. Dat is een verdubbeling ten opzichte van enkele jaren geleden. Daarnaast is er speciale aandacht voor diabetespatiënten waarbij optometristen en oogartsen samenwerken.

Aanmelden voor een afspraak voor ooglaseren kan via www.oogartsen.nl.

error: Niets van deze website mag worden gekopieerd
Scroll naar boven