Refractie centrum: Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis (Tilburg)

Refractie centrum: Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis (Tilburg)

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Tilburg heeft een nauw samenwerkingsverband met Lasik Centrum Oogkliniek in Boxtel (www.lasikcentrum.nl)

Voor meer informatie over

Refractiechirurgen

Oog in oog met de specialisten
U wilt haarscherp zien zonder bril of contactlenzen? Dat kan refractie chirurgie maakt dit mogelijk. Het Lasik Centrum is gespecialiseerd in het laseren van ogen. Het Lasik Centrum beschikt over de meest accurate en snelste ooglaser van Europa. Het Lasik Centrum biedt u direct een goed vooruitzicht voor uw ogen en uw leefplezier. Sinds 2000 streeft Lasik Centrum naar optimale klanttevredenheid en het behalen van het beste eindresultaat voor haar cliënten. Het centrum is koploper op het gebied van hoogstaande kwaliteit en het waarborgen van de continuïteit van zorg en innovatie. Dit blijkt ook door het gebruik van de beste en de nieuwste laser die in het Lasik Centrum staat. Negen zeer ervaren oogchirurgen, elk met meer dan 2.500 behandeling op hun conto, zijn verbonden aan het Lasik Centrum. Zij begeleiden elke cliënt persoonlijk, gedurende het gehele traject, dus van intake, behandeling tot nazorg. In het Lasik Centrum staat u letterlijk oog in oog met de specialisten.

Lasik Centrum biedt u een regeling voor het betalen in termijnen. Bel het secretariaat voor meer informatie 0411-660088 of 0800-6646641

Oriënterend gesprek of informatieavond
Allereerst zal er een oriënterend gesprek plaatsvinden waarin u geïnformeerd wordt over de drie verschillende behandelingstechnieken (FEMTOSECOND LASIK, LASIK, LASEK, ICL) en de CK-methode. Wij raden u aan ook één van onze informatieavonden bij te wonen. Als u na het gesprek of de informatie avond heeft besloten verder te gaan met de behandeling, volgt een volledig oogheelkundig onderzoek.

Volledig oogheelkundig onderzoek
Dit onderzoek omvat een refractiemeting, oogdrukbepaling en een onderzoek van het inwendige oog. Om het onderzoek te optimaliseren vinden er geavanceerde onderzoeken plaats waarbij u moet denken aan topografie, hoornvliesdiktemeting en bepaling van de aberraties.

Contactlensdragers kunnen voor een eerste informatieverstrekking en hoornvliesdiktemeting een afspraak maken voor een quickscan. Voorafgaand aan een uitgebreid oogheelkundig onderzoek dient u de zachte contactlenzen minimaal 4 weken en harde contactlenzen minimaal 6 weken niet te dragen. Op basis van deze onderzoeksresultaten wordt er een persoonlijk advies aan de cliënt gegeven. Tevens zal u ingelicht worden over de risico’s en bestaat uiteraard de mogelijkheid tot het stellen van vragen en persoonlijk advies

Controle(s)
Één dag na de Lasik-behandeling zal de eerste controle plaatsvinden en worden verdere controleafspraken met u gemaakt na 1 week, 1 maand, 3 maanden en 6 maanden. Bij de Lasek-methode zijn de controles tot en met maand 1 verplicht en vinden daarna frequenter plaats dan bij de Lasik-methode.

Nazorg
De gehele procedure is voor ons pas voltooid zodra onze cliënt tevreden is met het eindresultaat. Daarom bieden wij onze cliënt de gewenste nazorg, eventuele bijbehandelingen zijn inbegrepen. Onze artsen zijn 24 uur per dag bereikbaar bij acute problemen of complicaties.

Wij houden een oogje in het zeil… Eén van de belangrijkste aspecten van de refractiechirurgie is de NAZORG. Daarom wordt deze door de oogchirurgen zelf verricht. Onze behandeling is pas geslaagd zodra onze cliënt tevreden is met het eindresultaat. Wij polsen dit moment door middel van het voeren van evaluatiegesprekken met onze cliënten en door het afnemen van telefonische en schriftelijke enquêtes.

Uiterste zorgvuldigheid wordt bij al onze oogbehandelingen betracht en voorkomende oogafwijkingen worden zo precies mogelijk gecorrigeerd. Wat niet wegneemt dat het resultaat bij geen enkele behandeling exact kan worden voorspeld. Mocht het resultaat niet optimaal zijn dan wordt u zonder extra kosten opnieuw behandeld. Een kleine restafwijking blijft echter mogelijk. Wij raden u aan zelf ook de risico’s te beperken door onze behandelinstructies, advisering en controleafspraken zorgvuldig na te komen.

Scroll naar boven